“Het verleden voedt de verbeelding.”

- onbekend

 

Jubileumboek of

herinneringsboek

 

Een Jubileumboek

12,5 - 25 - 40 - 50 - 75 - 100 - 800

Niet zomaar wat getallen, want als je het woordje jaar er achter zet zijn het ineens jubileumjaren. Een jubileum is een mijlpaal, een moment om eens terug te kijken. Een tijdsbeeld. Zo’n jubileum verdient een feestelijk boek of een vriendenboek (liber amicorum). Om het verleden vast te leggen, er vaak in terug te kijken en herinneringen op te halen. Het verleden vormt de basis voor het heden en de toekomst.

 

Een herinneringsboek

Na het verlies van een dierbare kan het delen van herinneringen veel troost geven. Ik maakte een boek ter nagedachtenis aan mijn broer die overleed in 2012. Om het verlies te verwerken combineerde ik tekst en foto’s tot een geheel. Dit boek werd verspreid onder de familie, vrienden en collega’s. Het werd zeer gewaardeerd.

 

Ook bij een ander soort afscheid kan zo’n boek waardevol zijn. Denk daarbij aan pensionering of een verhuizing.

Voorbeelden van jubileumboeken en herinneringsboeken die ik eerder heb ontworpen:

“Elk afscheid

is de geboorte van

een herinnering.”

- Salvador Dali

 

25 jaar Tilburgse Revue 1986-2011

Voor Tilburgers, Door Tilburgers

Ed Schilders, 2011

 

Dit boek verscheen in november 2011, ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan van de Tilburgse Revue, en bij de première van de elfde Revue, Duizend Dromen. Elke Tilburgse Revue geeft een beeld van de stad. Met dit jubileumboek kijken we even achterom. Immers de geschiedenis heeft altijd centraal gestaan en die blijven we koesteren.

 

“Een juweel van een boek.” - Ed Schilders

 

“Er was 25 jaar aan materiaal, zowel tekst als foto’s. Het theaterbeeld is breedbeeld en door te kiezen voor een liggend formaat, het oblongformaat, had ik meer mogelijkheden voor de lay-out. Het moest een spetterend geheel worden, de Revue moest  van de pagina spatten!

Er zijn o.a. hoofdstukken over de ontstaansgeschiedenis, de totstandkoming van een revue, de elf revues; per revue in spreadvorm, thematische hoofdstukken, waarbij soms hetzelfde personage in meerdere revues aantrad, een kijkje achter de schermen. Elk soort hoofdstuk heeft een eigen vormgeving gekregen, maar samen geven ze een compleet beeld.

Wat een feest om te mogen maken!”
- Bart Gladdines

Koningsboek

Diverse auteurs, Tilburg, 2017

 

“Dit is een prestatie van formaat” - Toenmalig wethouder van Tilburg Erik de Ridder

 

“Binnen vijftig uur een compleet boek over Koningsdag in Tilburg!
In 2017 vierde Koning Willem-Alexander zijn vijftigste verjaardag in Tilburg en dat moest natuurlijk vastgelegd worden in een boek. De uitdaging was om dit in 50 uur te doen! Samen met diverse auteurs, fotografen en collega’s van Gianotten Printed Media maakte ik op Koningsdag dit mooie boek.
Donderdag 27 april 2017 om 11:00 uur was de aankomst van de Koning op het Centraal Station in Tilburg. Zaterdag 29 april om 13:00 lag het boek in de winkel. Het is gelukt! 2000 exemplaren. Ik ben nog steeds trots!”

- Bart Gladdines

 

Lees hier een artikel over dit Koningsboek.

Acht eeuwen uit 'n goei vat

De bier- en brouwerijgeschiedenis van ‘s-Hertogenbosch en omgeving,

Paul van Dun, 1998

 

Brouwerijen zijn van oudsher ondernemingen die dicht bij de mensen staan.

Bier is niet alleen een dorstlesser en genotmiddel, maar zeker ook symbool voor gastvrijheid, gezelligheid, plezier en saamhorigheid. Dit boek beschrijft het bier en de brouwerijen in en om ‘s-Hertogenbosch gedurende acht eeuwen. Het lezen en doorbladeren van het boek geeft zeker een gevoel van herkenning. Het is een uitnodiging om kennis te maken met interessante zaken uit de Bossche bier- en brouwerijgeschiedenis.

 

in-druk, van Wiegedruk tot Grafschrift

Ed Schilders, Tilburg 1995

 

“Dit boek is een uitgave van Drukkerij H. Gianotten B.V. ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan. Het boek ‘in-druk’ dat op bijzondere wijze zowat alles besprak, en liet zien, wat er komt kijken bij het maken van drukwerk werd in de landelijke pers de hemel in geprezen, en moest binnen twee weken herdrukt worden.

Ik maakte het samen met Ed Schilders en Han van Meegeren.”

- Bart Gladdines

 

75 jaar Struyk, nou en?

Tim Stoop, Oosterhout, 1994

 

Verhalen over de menselijke kant van het zakendoen, en over de onzakelijke kant van het mens zijn. Dit boek werd in 1994 uitgegeven omdat het toen vijfenzeventig jaar geleden was dat Andries Maria Struyk met zijn bedrijf begon. Struyk, betonproducent in Oosterhout.

Nielsboek

Bart Gladdines, Oosterhout, 2013

 

“Na het verlies van een dierbare kan het delen van herinneringen veel troost geven. Ik maakte dit boek ter nagedachtenis aan mijn broer die overleed in 2012. Om het verlies te verwerken combineerde ik tekst en foto’s tot een geheel. Dit boek werd verspreid onder de familie, vrienden en collega’s.

Het werd zeer gewaardeerd.”
- Bart Gladdines

25 jaar Crematorium voor Tilburg en Omstreken

Kitty de Leeuw, Tilburg 2009

 

Een geschiedschrijving van 25 jaar Crematorium.

Een boek is mede een goed hulpmiddel om anderen te informeren over de activiteiten en doelstellingen die het Crematorium nastreeft.

Het boek gaat in op de totstandkoming van het Crematorium en op de enorme groei en veelzijdige ontwikkelingen die daarna plaatsvonden.

 

Voor een uitgebreider overzicht van boeken, tijdschriften, fotografie en andere ontwerpen verwijs ik naar mijn portfolio op de website: www.bartgladdines.nl

b'art books

Ik vind het belangrijk dat verhalen behouden blijven en niet verloren gaan. We moeten zuinig zijn op ons erfgoed.

 

Bart Gladdines -boekontwerper van meer dan 250 boeken

“Het verleden voedt

de verbeelding.”

- onbekend

 

Jubileumboek of herinneringsboek

 

Een Jubileumboek

12,5 - 25 - 40 - 50 - 75 - 100 - 800

Niet zomaar wat getallen, want als je het woordje jaar er achter zet zijn het ineens jubileumjaren.

Een jubileum is een mijlpaal, een moment om eens terug te kijken.

Een tijdsbeeld. Zo’n jubileum verdient een feestelijk boek of een vriendenboek (liber amicorum). Om het verleden vast te leggen, er vaak in terug te kijken en herinneringen op te halen. Het verleden vormt de basis voor het heden en de toekomst.

 

Een herinneringsboek

Na het verlies van een dierbare kan het delen van herinneringen veel troost geven. Ik maakte een boek ter nagedachtenis aan mijn broer die overleed in 2012.

Om het verlies te verwerken combineerde ik tekst en foto’s tot een geheel. Dit boek werd verspreid onder de familie, vrienden en collega’s.

Het werd zeer gewaardeerd.

 

Ook bij een ander soort afscheid kan zo’n boek waardevol zijn. Denk daarbij aan pensionering of een verhuizing.

25 jaar Tilburgse Revue 1986-2011

Voor Tilburgers, Door Tilburgers

Ed Schilders, 2011

 

Dit boek verscheen in november 2011,

ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig bestaan van de Tilburgse Revue, en bij de première van de elfde Revue, Duizend Dromen. Elke Tilburgse Revue geeft een beeld van de stad. Met dit jubileumboek kijken we even achterom. Immers de geschiedenis heeft altijd centraal gestaan en die blijven we koesteren.

 

“Een juweel van een boek.” - Ed Schilders

 

“Er was 25 jaar aan materiaal, zowel tekst als foto’s. Het theaterbeeld is breedbeeld en door te kiezen voor een liggend formaat, het oblongformaat, had ik meer mogelijkheden voor de lay-out.

Het moest een spetterend geheel worden, de Revue moest  van de pagina spatten!

Er zijn o.a. hoofdstukken over de ontstaansgeschiedenis, de totstandkoming van een revue, de elf revues; per revue in spreadvorm, thematische hoofdstukken, waarbij soms hetzelfde personage in meerdere revues aantrad, een kijkje achter de schermen.

Elk soort hoofdstuk heeft een eigen vormgeving gekregen, maar samen geven ze een compleet beeld. Wat een feest om te mogen maken!”
- Bart Gladdines

Koningsboek

Diverse auteurs, Tilburg, 2017

 

“Dit is een prestatie van formaat”

- Toenmalig wethouder van Tilburg

Erik de Ridder

 

“Binnen vijftig uur een compleet boek over Koningsdag in Tilburg!
In 2017 vierde Koning Willem-Alexander zijn vijftigste verjaardag in Tilburg en dat moest natuurlijk vastgelegd worden in een boek.

De uitdaging was om dit in 50 uur te doen! Samen met diverse auteurs, fotografen en collega’s van Gianotten Printed Media maakte ik op Koningsdag dit mooie boek.
Donderdag 27 april 2017 om 11:00 uur was de aankomst van de Koning op het Centraal Station in Tilburg. Zaterdag 29 april om 13:00 lag het boek in de winkel.

Het is gelukt! 2000 exemplaren. Ik ben nog steeds trots!”

- Bart Gladdines

 

Lees hier een artikel over dit Koningsboek.

Acht eeuwen uit 'n goei vat

De bier- en brouwerijgeschiedenis van

‘s-Hertogenbosch en omgeving

Paul van Dun, 1998

 

Brouwerijen zijn van oudsher ondernemingen die dicht bij de mensen staan. Bier is niet alleen een dorstlesser en genotmiddel, maar zeker ook symbool voor gastvrijheid, gezelligheid, plezier en saamhorigheid.

Dit boek beschrijft het bier en de brouwerijen in en om ‘s-Hertogenbosch gedurende acht eeuwen. Het lezen en doorbladeren van het boek geeft zeker een gevoel van herkenning. Het is een uitnodiging om kennis te maken met interessante zaken uit de Bossche bier- en brouwerijgeschiedenis.

 

in-druk, van Wiegedruk

tot Grafschrift

Ed Schilders, Tilburg 1995

 

“Dit boek is een uitgave van Drukkerij

H. Gianotten B.V. ter gelegenheid van het

75-jarig bestaan. Het boek ‘in-druk’ dat op bijzondere wijze zowat alles besprak, en liet zien, wat er komt kijken bij het maken van drukwerk werd in de landelijke pers de hemel in geprezen, en moest binnen twee weken herdrukt worden.

Ik maakte het samen met Ed Schilders en

Han van Meegeren.”

- Bart Gladdines

 

75 jaar Struyk, nou en?

Tim Stoop, Oosterhout, 1994

 

Verhalen over de menselijke kant van het zakendoen, en over de onzakelijke kant van het mens zijn. Dit boek werd in 1994 uitgegeven omdat het toen vijfenzeventig jaar geleden was dat Andries Maria Struyk met zijn bedrijf begon. Struyk, betonproducent in Oosterhout.

Nielsboek

Bart Gladdines, Oosterhout, 2013

 

“Na het verlies van een dierbare kan het delen van herinneringen veel troost geven.

Ik maakte dit boek ter nagedachtenis aan mijn broer die overleed in 2012. Om het verlies te verwerken combineerde ik tekst en foto’s tot een geheel. Dit boek werd verspreid onder de familie, vrienden en collega’s. Het werd zeer gewaardeerd.”
- Bart Gladdines

25 jaar Crematorium voor Tilburg en Omstreken

Kitty de Leeuw, Tilburg 2009

 

Een geschiedschrijving van 25 jaar Crematorium. Een boek is mede een goed hulpmiddel om anderen te informeren over de activiteiten en doelstellingen die het Crematorium nastreeft.

Het boek gaat in op de totstandkoming van het Crematorium en op de enorme groei en veelzijdige ontwikkelingen die daarna plaatsvonden.

 

“Elk afscheid

is de geboorte van

een herinnering.”

- Salvador Dali

Ga direct naar:

b'art books

Ik vind het belangrijk dat verhalen behouden blijven en niet verloren gaan.

We moeten zuinig zijn op ons erfgoed.

 

Bart Gladdines

-boekontwerper van meer dan 250 boeken